Facebook
Vásárlások
Névnap
Ma 2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.

Kapcsolódó cikkek

TERMÉSZETGYÓGYÁSZ ALAPMODUL- ENKK ( volt ETI) vizsgára felkészítő tanfolyam

 

A természetgyógyászati ágazatban szakképzettségre pályázók számára kötelezően előírt az Egészségügyi és aTermészetgyógyászati tanfolyam és vizsga, valamint az Életmódtábor sikeres teljesítése. A Természetgyógyász Alapmodul tanfolyam keretében a hallgatók vizsga-orientált képzést kapnak.

 

OKTATÁS FORMÁJA: TÁVOKTATÁS (E-LEARNING)

Tanfolyam indul:

  • 2015. december 2. (intenzív), csatlakozni lehet: 2016. február 22-ig
  • 2016. január 4., csatlakozni lehet: 2016. március 28-ig

A távoktatás rugalmas képzési forma, bárhonnan hozzáférhet az elektronikusan biztosított anyagokhoz. A tanulás intenzitása személyre szabható, Ön hétvégén vagy akár hétköznap, nappal vagy éjszaka tanulhat, ahogyan ideje engedi. Amennyiben Ön később csatlakozik, egyszerre több tananyaghoz kap hozzáférési lehetőséget. Az Online Interaktív Tesztek™ pedig folyamatosan visszacsatolást adnak a tudás szintjéről.

Új Távoktatás Portálunk a legmodernebb technológiát figyelembe véve készült el, így kiváló minőségben tekinthetjük meg az ott elhelyezett anyagokat monitoron, mobiltelefonon vagy tableten is.

Oktatócsomagunk tartalmaz:

- Tankönyvet* (12.980 Ft értékű Dr. Tamasi József: Természetgyógyászati alapismeretek"- postán küldjük)

- Online Interaktív Tesztek™-et az önellenőrzéshez (Távoktatás Portál - E-learning)

- Videóanyagot: amely bemutatja az egyes természetgyógyászati módszerek gyakorlatban való alkalmazhatóságát

Ajándék: 10.000 Ft értékű, saját élményű MeriDiM® meridián-diagnosztikai állapotfelmérés és kezelés* ( * igénybe vehető a konzultációs napon vagy bármely előre egyeztetett időpontban)

Tandíj: 60.000 Ft*, amely havi 5 részletben is teljesíthető

(*2015.09.28-tól)

Tanfolyam tematikája:

- Természetgyógyászati bevezetés I.
A természetgyógyászat története, filozófiai alapjai: Taoista filozófia - a tao fogalma Védikus filozófia - filozófiai háttér, gyógyszerek, egyéb módszerek. A természetgyógyászat felosztása, kapcsolatrendszere, helye az orvoslásban. A természetgyógyászat kapcsolódása a mai orvostudomány egyes módszereihez. Etikai alapismeretek.
- Komplementer állapotfelmérő módszerek II.a.
Kapcsolat a szokásos orvosi diagnosztika és a természetgyógyászati állapotfelmérő módszerek között.
- Komplementer állapotfelmérő módszerek II.b.
Bioenergetika, biorezonancia, laboratóriumi vizsgálatok
- Klasszikus természetgyógyászati módszerek: III.
Az egészség fogalma. Az egészséget befolyásoló tényezők. Az egészséges életmód meghatározásai és kilenc alappillére. Természetgyógyászati modellnyújtó komplex egészségnevelés. Az életmódváltás pszichológiai háttere. Természetgyógyászati táplálkozástan. Táplálkozásfüggő betegségek. Étrendek és böjtkúrák ismertetése.Alternatív fizioterápia. Természetgyógyászati mozgásterápiák.
5. Újabbkori és rendszerszerű természetgyógyászati módszerek IV.a
Mikrorendszerek diagnosztikai értékelése: mikroakupunktúrás rendszerek, az akupunktúrális pont jellemzői; arc-fül-írisz-nyelv-orr-szájüreg-szájüregi képletek reflexológiai vizsgálata. Biológiai fogorvoslás: története, meghatározása, jelentősége. Diagnosztika; a Voll-féle elekroakupunktúra szerepe a biológiai fogorvoslásban, terápiás lehetőségek. Kineziológia. Szemtréning.
6. Újabbkori és rendszerszerű természetgyógyászati módszerek IV.b.
Biológiai fogorvoslás: története, meghatározása, jelentősége. Diagnosztika; a Voll-féle elekroakupunktúra szerepe a biológiai fogorvoslásban, terápiás lehetőségek. Kineziológia. Szemtréning.
7. Hagyományos gyógyászat V.
Ájurvédikus gyógyítás az egyéni alkat szerint. A hagyományos kínai orvoslás.
8. Társszakmák a természetgyógyászatban VI
A pszichológia, mint tudomány. Az emberi psziché alakulása. A pszichológia gyógyító módszereinek rövid áttekintése.Fizioterápia. Elektromos áram a természetgyógyászatban; Lézerkezelések.
9. Természetgyógyászati klinikum VII.
Szív- és érrendszeri betegségek, gasztroenterológiai-, légzőrendszeri-, urológiai betegségek. Bőrgyógyászati, biológiai daganatkezelés. Szemészeti, nőgyógyászati, reumatológiai betegségek.
* A tanfolyam tematikája megfelel a természetgyógyászati vizsgákról szóló jogszabályi követelményeknek *
10. Konzultációs nap:  Megjelenés a konzultációs napon fakultatív, nem kötelező ( amennyiben az időpont nem felel meg, egyeztetéssel választható ettől eltérő dátum). Ezen a napon lehetőség van arra, hogy személyesen megbeszéljük a felmerült kérdéseket.

11. Házi vizsga ( Elektronikus formában történik. Teljesen díjmentes!)

Ütemezés

Az alábbi ütemezés szerint tesszük elérhetővé a tananyagot:

Modulok n4/2015
1/2016
TGY I. dec.2.
jan.4
TGY II. dec.14.
feb.1.
TGY.III jan.4.
feb.29
TGY. IV jan.18.*
márc.14.
TGY.V feb.8.
márc.28.
TGY. VI feb.22.
ápr.21.
TGY. VII márc.4
május 23.
vizsgára jelentkezés: 2016. március 15
június 15.
ENKK (ETI) vizsga** 2016. június 15-16
szeptember 21-22.

*eddig az időpontig lehet csatlakozni

ENKK (volt GYEMSZI-ETI) állami vizsga időpontja felkészülés ütemétől függően: lásd a fenti táblázatban.

** A tanfolyam elvégzését követően a feltüntetett időpontoktól eltérő, későbbi időpontban is jelentkezhet vizsgára. A feltüntetett időpontok a legkorábbi lehetőséget jelentik.

Vizsgára jelentkezés:

-legkorábban:  lásd a fenti táblázatban.

A tananyagot könyv formájában küldjük Hallgatóinknak, az ellenőrző teszteket a fenti táblázatban részletezett rendszerességgel tesszük elérhetővé.

* A elektronikus tananyagok 1,5 évig vagy a vizsga időpontjáig állnak a hallgatók rendelkezésére ( írásos kérelem esetén hosszabbítható)

Jelentkezés:

- Online jelentkezés itt>>>>

Fizetési módok:

- Utalással

- Személyesen ( Oktatóközpontunkban: VI. ker, Benczúr u. 27)

- Sárga csekken

Oktató:

Dr. Széchenyi István, pszichológus-akupunktőr ; CV>>

 

Online Interaktív Teszt bemutató ( természetgyógyász alapmodul)

Kattintson az alábbi, keretben elhelyezett bemutatóra. Először csak a kérdést fogja látni, majd egy kattintásra megjelenik a válasz ( nem kell azt papírokból előkeresni). A kérdéseket a bal felső sarokban piros kérdőjellel, a válaszokat pedig zöld pipával jelöltük.

Javaslatok a tanuláshoz. Olvassa el a tankönyv első fejezetét majd a tesztkérdéseket és a rá adott válaszokat. A következő lépésben olvassa el a feltett kérdést és próbáljon meg rá válaszolni. Írja le válaszait, így lehetősége van tudását gyorsan ellenőrizni.

Az Online Interaktív Tesztek™ lejátszásához és egyéb funkciók eléréséhez kérjük, használja a felső- illetve alsó vezérlősávokon található menüpontokat.

  • A felső vezérlősáv:

felső vezérlő

Most kattintson az alábbi, keretben elhelyezett bemutatóra:

A természetgyógyász modul követelményeinek teljesítéséhez szükséges 5 napos saját élményű életmódtáborban való részvétel. ÉLETMÓDTÁBORUNKRÓL BŐVEBBEN tovább>>>>>>*

 


MODULVIZSGA
írásban, Budapesten az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetben (ETI-GYEMSZI).

__
A MODULVIZSGA
A természetgyógyászatról szóló 11/1997.(V.28.) NM rendelet értelmében minden természetgyógyásznak vizsgát kell tenni.
Helyszín: Egészségügyi Szak- és Továbbképző Intézet
A vizsga egy 100 pontértékű feladatlap kitöltéséből áll. A feladatlap tartalmaz 10 pont értékben kizáró jellegű kérdéseket is. Megfelelt, ha a feladatlapot legalább 50+1 pontra teljesíti, valamint a feladatlapban szereplő kizáró kérdések legalább ötvenegy százalékát is jól megoldja. A sikeres modulvizsgáról ”Igazolványt" kap a vizsgázó.
A modulvizsgára a jelentkezés a ”Jelentkezési lap vizsgára" c. nyomtatvány kitöltésével történik, melyhez csatolni kell az természetgyógyászati alapismeretek képzésről szóló ”Adatlap" eredeti példányát, az érettségi bizonyítvány fénymásolatát, egy db közepes méretű saját névre megcímzett válaszborítékot, valamint a befizetett vizsgadíjról szóló csekk feladóvevényének másolatát. Felhívjuk figyelmét, hogy csak az érettségi bizonyítvány fénymásolatát áll módunkban elfogadni. A szak rovatban kérjük feltüntetni: "Tgy. modul".