Absztrakt felhívás Program Előadók    
     
FÜA 2015    
     
Regisztráció Kiállítók, szponzor    

Az idei konferenciánk is igazán remekül sikerült! Köszönjük a Előadóknak, Köszönjük a Résztvevőknek!

- Nagyon szépen köszönöm ezt a konferenciát, volt néhány igazán érdekes előadás, jövőre is jövök!
- Örömömre szolgált, hogy részt vehettem ezen a rendkívül izgalmas és nagyon aktuális témára épülő kiváló szakmai konferencián, mely valóban szolgálta az előadótól és az egymás eseteiből való tanulást, hogy általa még g nagyobb odaadással és tudással segíthessük a hozzánk fordulókat! Hálás köszönet érte!
- A szakmai fejlődés kiváló lehetősége a konferencia. Az, hogy egymástól tanulhatunk és egymással megoszthatjuk a tapasztalatainkat, mindnyájunkat jobbá tesz.
- Örömmel és tudásban gazdagodva tértem haza.Köszönjük.
- Ajánlom minden érdeklődőnek a Konferenciát, nagyon sokat kaptam szakmai fejlődésemhez.
- Köszönöm hogy reszt vehettem! Szinvonalas remek konferencia volt!
- Színvonalas volt az előkészület és szervezés,előadók felkészültek voltak. Ajánlom a kollégáknak.

- A konferencián való részvételt ajánlom minden fülakupunktúra iránt érdeklődő, vagy e módszerrel dolgozó kollégának, mert az ismeretek bővítésének, elmélyítésének lehetősége mellett inspiráló hatása, és szakmai közösségteremtő ereje is van..... stb.

 


 


Mottó: "Oszd meg a tudásodat másokkal: ez az egyik módja annak,hogy halhatatlan légy." (Dalai Láma)

 

Meghívó

Szeretettel várunk minden érdeklődőt és szakmáját szerető szakembert, bárhol is tanult, a Fülakupunktúrás Addiktológusok III. Országos Konferenciájára, amely 2015. Hotel Gellértmárcius 7-én kerül megrendezésre Budapesten, a Hotel Danubius Gellértben. Magyarországon egyetlen olyan tudományos fórum ahol fülakupunktúrás addiktológiával kapcsolatban szakmai fejlődésre, új tudásra tehet szert.

Hagyományosan, folytatjuk a " fókuszban a függőségek" témakörünket, idén kiemelve a táplálkozást. Ezzel együtt folytatjuk a társszakmákkal való együttműködés bemutatását (kineziológia, homeopátia, Bach-virágterápia, stb.), hogy betekintést nyerjünk a fülakupunktúrás addiktológia egyéb alkalmazási területeibe.
A konferencián az esettanulmányok is hangsúlyt kapnak, hiszen fontos eleme, hogy egymástól tanuljunk, új ötletek kapjunk. Izgalmas előadásokkal és sok szeretettel várjuk az érdeklődőket.

Dr. Széchenyi István

Absztrakt felhívás

A konferencia résztvevői szóbeli vagy poszter előadás megtartására egyaránt jelentkezhetnek. Kérjük, hogy az előadás összefoglalókat legfeljebb 250 szó terjedelemben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre szíveskedjenek elküldeni.
Beküldési határidő: 2015. február 10.
Az előadások elfogadásáról legkésőbb 2015. február 15-ig írásban tájékoztatást küldünk.

Akkreditáció

 

A konferencia akkreditáció kérelme befogadásra került, mint szabadon választható elméleti továbbképzés, nyilvántartási száma: 8669/2015.

PROGRAM

Előadások

9:30-9:35 Megnyitó
  Dr. Széchenyi István, elnök, „Tisztán” Akupunktúrás Országos Egyesület

Széchenyi Egészségközpont

9:35-10:00

Objektíven mérhető-e a NADA 5 pont kezelése (tű, lézer, mágnesgolyó..stb) során történt változás, vagy marad a pulzusdiagnosztika?

Dr. Széchenyi István

 

A NADA 5 pont kezelésének hatását megismerhetjük: 1. személyes beszámolók és/vagy 2. a kezelő személyzet tapasztalatai alapján, esetleg 3. Likert-skálán, kérdőíven is megpróbálhatjuk követni az öt pont ingerlésének hatásait, vagy laboratóriumi és műszeres mérések adatait értékeljük.
Ugyanakkor nemcsak a tudomány írja elő a szubjektivitást nélkülöző objektív mérést, de a mindennapi életünkben is jelentős szerepet kap, hiszen figyeljük az időt, merjük a testsúlyváltozást kg-ban és fogyókúra esetén a térfogatcsökkenést cm-ben…stb.
Meridián állapotfelméréssel és a mért értékek összehasonlításával képileg megjeleníthető és objektíven értékelhető válik az 5 pontos NADA kezelés hatása.
Keressük a választ, hogy bármilyen 5 pont szúrása (ingerlése) ugyanazt a hatást eredményezi-e, ahogy egyes szkeptikusok állítják.
Vajon a kamu kezelés eltér-e vagy megegyezik-e a valódi kezeléstől?
Különböző stressz-hormonok (CORT, PRL) értékeinek változása mutathat-e azonos irányú elmozdulást, vagy más-más ingerekre reagálnak?

10:00-10:30

Diéta a Hagyományos Kínai Orvoslás kapcsolatában

Prof. Dr. Hegyi Gabriella MD.PhD.

 

Az élet teoretikus megközelítése a filozófia, amelyen  a kínai orvoslás elmélete és gyakorlata is alapul. A Sárga Császár Belgyógyászati Tankönyve is kimondja:
"...A múltban az emberek gyakorolták a Taot, az Élet útját. Megértették a egyensúly elvét,  alkalmazták az energiák átalakításait az univerzumban,  az energia áramlását, hogy harmonizálja magunkat az univerzumban... A kiegyensúlyozott étrend szerint ettek rendszeres időközönként, felkeltek a rendes munkaidőre, és visszavonultak a pihenésre, kerülték a túlságosan megterhelő testi és lelki igénybevételt, és tartózkodtak a mindenféle túlzott engedékenységtől. Fenntartották a test és a lélek jólétét; Így nem meglepő, hogy éltek több mint száz évet... "

Manapság az emberek megváltoztatták életmódjukat. Alkoholfogyasztás, junk-food:túlzott romboló tevékenységet végez a jing csatornában - a szervezet működésének lényege, hogy tárolja a Jing energiát a  Vesében -, és kiürítik a qi-t. Nem ismerik az energia és a vitalitás megőrzésének titkát. Keresik az érzelmi izgalmakat, pillanatnyi örömöket, (mentális és fizikai),  azaz  figyelmen kívül hagyják a a világegyetem természetes ritmusát. Nem szabályozzák az életmód és a táplálkozás, az alvás/ébrenlét arányait megfelelően.
2000 éve, -keleti őseink azonosították, hogyan kell élni az egészséges életmódnak megfelelően, Az emberi testben tökéletes egyensúlyban kell lennie a bevitelnek és a kiáramlásnak, aktivitásnak és pihenésnek, alvásnak és az ébrenlétnek. A táplálkozás, annak forrásai, minősége és mennyisége fontos szerepet játszik ebben az egyensúlyban.
A kínai kultúrában a „gyógyszer” fogalma alapvetően azonos a táplálékkal, az egyéni étrend részeként általánosan használt, mint az egészség megtartásának eszköze, vagy a gyógyulás egyik legfontosabb terápiás módja Ez jelzi a az élelmiszer/táplálék hatalmát, amely befolyásolja egészségünket. Azonban a mai rohanó életmód és a feldolgozott, könnyen elérhető kész élelmiszerek iránti igények eltérnek attól, amit a régiek tanítottak az egészségről és hosszú életet eléréstől.

A cél:  a kínai táplálkozás /”gyógy” étrend elméletének megismerése segít nekünk elérni a következőket:
1. a növekedés ösztönzése és az egészséges élet elérése, megtartása, védelme
2. öröm és élvezet megélése a táplálkozásban is
3. Modulalt biológiai védelmi rendszer a betegségek, zavarok megelőzésre és kezelésre,
4. Anti-aging és az élet meghosszabbítása

Az előadás célja, hogy segítsen az Út (TAO) elérésében, amely a HKO-ban  az egészséges táplálkozás és ennek következtében az egészségmegőrzés útja. Bemutatja az alapvető szabályokat, összetevők gyakorlati alkalmazkodását európai környezetben, valamint egyes betegségek dietetikai kiegészítő kezelését.

10:30-10:50

Bioenergetika és fülakupunktúra az agy bioenergetikai tükrében

Dr. Rideg Sándor

 

A keleti gyógymódok már rég felismerték, hogy testünk egy komplex összefüggő hálózat, amely energia - és információ átvitelére, valamint tárolására alkalmas. A fehérjék az elektronikai iparban használt chipekhez hasonlóan félvezetőként működnek. Számtalan kutatás igazolta, hogy jóval többről van szó, mint ahogy az egyszerűsített sejtmodell ezt leírja. A hálózat egyes elemei egyáltalán nem függetlenek egymástól, hanem pillanatok alatt észlelik a távolabbi részeken fellépő környezeti változásokat és reagálni is tudnak rájuk. Az élő mátrixnak is nevezett rendszer egy dinamikus szerkezet, metastabil állapotú, tehát csak látszólag van egyensúlyban, azaz könnyen lehet rajta változásokat előidézni.

10:50-11:10

NADA és az emésztési nehézségek (zsíros ételek ismételt fogyaszthatósága), valamint a táplálkozási önfegyelem, önkontroll kapcsolata

Sipos Ernő

 

Szokták mondani, hogy a pontos kikérdezés (anamnézis) fél diagnózis. Az előadás bemutatja 3 konkrét esetben, hogy a pontos állapotfelmérést követően milyen hatékony tud lenni az energetikai blokkok oldása és a NADA protokoll együttes alkalmazása.

11:10-11:40 KÁVÉSZÜNET
11:40-12:10 

Az ördögi körből való szabadulás dietetikus szakember segítségével (TudatosantESZEM életmóddal az elhízás ellen!)

Honfi Bernadett

 

Az elmúlt három évtizedben a túlsúllyal és elhízással küzdők száma drasztikusan emelkedett világszerte.  Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által 1998-ban krónikus recidiváló betegségnek deklarált elhízás gyakorisága az 1980-as évek óta megduplázódott, egyes országokban pedig még ennél is jelentősebb mértékben növekedett. Jelenleg az IASO számításai szerint 475 millió elhízott és kétszer annyi túlsúlyos felnőtt küzd súlyfelesleggel. Amennyiben a tendenciát nem sikerül megfékezni, akkor az előrejelzések szerint 2030-ra várhatóan 2,16 milliárd túlsúlyos és 1,12 milliárd elhízott felnőtt lesz a világon. A magyarországi helyzet is kritikus, hiszen a legutolsó Országos Táplálkozás- és Tápláltsági Állapot Vizsgálatban  kapott eredmények alapján elmondható, hogy a magyar férfiak 36,5 %-a, a nők 30,3 %-a túlsúlyos, míg minden negyedik férfi (26,2%) és közel minden harmadik nő (30,4%) elhízott. Ennek ellenére az elhízás kezelésére egyelőre nem sikerült hatékony stratégiát kidolgozni, hiszen a testtömeg csökkentésre irányuló terápiák hosszú távon csak 5-10 %-ban eredményesek.  Ennek okán a konferencia résztvevői olyan faktorokkal ismerkedhetnek meg dietetikai szemszögből, melyek jelentősen hozzájárulhatnak a túlsúly kialakulásához, valamint az előadásban részletesen tárgyalt magatartásbeli és étrendi összetevők gyakorlatban történő alkalmazása hatékonyabbá teheti a fülakupunktúrával kezelt betegek testtömeg csökkentését. Az előadásban az alvás és a stressz elhízást okozó szerepén és ezek azonosítására alkalmas teszteken kívül olyan étrendi összetevők kerülnek megtárgyalásra, mint például az élelmiszercímke, a glikémiás index és az élelmi rostok ismeretének szükségessége.

12:10-12:30

A Pure Gold Koncentrált hatóanyag tartalmú gyógygomba készítmények  alkalmazása a fülakupunktúrás gyakorlatban

Dr. Czinege László

 

A szervezetünk számos ok miatt kerülhet energiahiányos állapotba.  Ilyenkor mindent lehetőséget számba kell vennünk az energiahiány megoldására. A mögöttes okokat felszámolandó remek lehetőséget jelentenek a gyógygombák, pontosabban azok bio eredetű és gyártástechnológiájú koncentrált kivonatai. Legyen szó különféle eredetű oxigénhiányról, vércukor-szabályzási zavarról, vagy mitokondriális károsodásról, a gyógygombák segítségét igénybe véve jó eséllyel segíthetünk a sejtenergetikai hiányállapotokon.

12:30-12:50 

NADA és a kapszulás gyógyszerek, valamint a táplálék-kiegészítők

Dr. Horváth Balázsné

 

A következő kérdésekre igyekszem választ adni előadásomban:

Mi köze van a NADA protokollnak a gyógyszerekhez, valamint az étrend kiegészítőkhöz? Mert: sokfajta gyógyszert és étrend kiegészítőt kapszulázott formában hoznak forgalomba.Mi történik a kapszulákkal a bélrendszerben?Károsítják-e ezek a termékek az immunrendszert, ha igen akkor miért?

Hogyan kedvez egy élősködő parazitának az immunrendszer legyengülése?Demodex atka szaporulatok: pubertáskorban, hosszantartó erősen stresszes állapotban, és a kor függvényében.

12:50-13:10

Egy alkoholbeteg terá-Piás kálváriája

Dr. Puskás László

  Ebben az előadásban egy olyan esetet szeretnék megismertetni a konferencia hallgatóságával, kollégákkal, amely rendkívül tanulságos abból a szempontból, hogy betekintést ad az államilag támogatott alternatív alkoholbeteg ellátás helyzetéről a mai Magyarországon.
Az eset kapcsán, feltárul egy alkoholbeteg kálváriája, aki szinte kimenekült ebből a fent említett rendszerből, és más utakat keresve, meglepődve tapasztalta, hogy a fülakupunktúrát másképp is lehet végezni, mint ahogy ezt az első alkalommal tapasztalta.
13:10-14:10 EBÉD
14:10-14:40

A NADA 5 pont segítsége egy műhibás arcüreg beavatkozásnál és kemoterápiás kezelés mellékhatásainak csökkenésénél

Mádiné Horváth Veronika

 

Így kezdődött! Egy városi rendelőintézet laboratóriumának vezetője voltam.
Egy műhibás arcüreg beavatkozás után étrend kiegészítőkkel javítottam, amúgy nem rózsás állapotomon, igen jó eredménnyel.
A sorozatos korrekciós műtétek és a közbejött privatizáció egy kissé sok volt nekem, s ekkor egy gyors elhatározással 2 nap alatt Tarjánban egy életmód táborban találtam magam. Én csak békére és nyugalomra vágytam nem gondoltam ekkor semmi másra, de jól döntöttem. Itt döbbentem rá, hogy ez az elhatározás sorsdöntő lett, mert utána elvégeztem a természetgyógyász szakot, és egy újabb gyors döntéssel iratkoztam be a Fülakupuktúrás Addiktológiára, és megint egy jó döntéssel a lehető legjobb helyre a Széchenyi Központba, ahol nem ismertem senkit a szakmában, de úgy érzem nagyon jól választottam. Köszönöm István.
Nem kis kihívás, hogy egy orvosokkal körülvett közegben elfogadtassam a komplementer gyógymódokat, de szerencsére sikerült. A háziorvosom is volt már a betegem.
Esettanulmányok:
Az első eset én vagyok: Mint említettem volt egy műhibás arcüreg beavatkozás, melyet sorozatos műtétek követtek, rengeteg gyógyszer, melynek sok haszna nem volt, mert nem sokat javultam. Korrekciós szem- és arcüreg beavatkozások sorozata 2 év alatt 9 műtét. Ekkor feladtam. Nincs más, mint az alternatív módszerek és szerencsére még az orvosom is támogatott. Teljesen jól vagyok tűkkel a fülemben a megfelelő vitaminokkal teljes gyógyszermentes életet élek, rengeteget dolgozom és tele vagyok sikerélménnyel.
A második eset, amit szeretnék elmondani egy tüdőrákos beteg műtét után kemoterápiára vár.
Felhívott a háziorvosom, hogy görcsös, fuldokló köhögés gyötri egy betegét, nem tudja semmivel csillapítani, arra gondolt, talán én tudok segíteni. A NADA protokollt alkalmaztam és a beteg kezdett jobban lélegezni, megnyugodott, könnyebben vette a levegőt  és rengeteg ragadós, nyúlós váladékot köhögött fel. 2 napja volt a kemoterápiás kezelés megkezdéséig, de ha nem csillapodik a köhögés, azt meg sem kaphatja. Folytattam a terápiát, az elért eredményeimet ismerhetik meg az előadásomból.

14:40-14:55

A NADA és a kineziológia együttes hatása alkohol-, gyógyszerrel való visszaélés és étkezési zavarban

Oláh Marianna

 

Kineziológiával foglalkozom 1996-tól.
18 éve egy családsegítőben dolgoztam és az ottani főnökeim próba paciensként támogatták tanulmányaimat. „Na mutasd mit tanultál !” felszólítással tartották a fülüket felém. Szerintem nem hittek benne, de ez hamarosan megváltozott, amikor javult az alvásuk, és a stressz evést felváltotta az egészséges önmérséklet a táplálkozásukban.
Fellelkesültem. Szerettem volna mindenki fülét megszúrni, hogy jól legyenek. Hamarosan ajánlkozott az egyik fiú barátom, aki szégyenkezve vallotta be, hogy a dohányzás, és társasági ivás, nála valójában alkoholfüggőség állt fenn, és gyógyszereket is szedett közben. Politoxikománia, nagy falatnak ígérkezett számomra. Párhuzamosan csináltunk kineziológiai oldásokat, és szúrtam a fülét a NADA protokoll szerint. A dohányzásról nem akart leszokni, csak az alkohol+gyógyszer párosról. A teste másképpen vélekedett, mert a cigaretta iránti vágya is lecsökkent. Visszanyerte a hatalmát saját teste felett, új, egészséges jövő tárult fel, és nem utolsó sorban egy vagyont spórolt meg függőségei megszakításával.
Egy leányzó barátom, a romantikus filmekben látható módon kezelte érzelmi, és stressz kihívásait. Evett, leginkább falt. Rohamokban tört rá, késő este kezdte, és hajnalig folyamatosan lakmározott mindent, ami a hűtőben volt, de veszélybe került a kamra tartalma is. Sósra édest kellett majszolnia, aztán fordítva.  Közben elszomorodott saját viselkedésén, és gondolta a pálinka segít az emésztésben, a bor elegáns kristály pohárban a vacsorájához. Ebben sem tudta tartani a mértéket. És mi az, amit a hölgyek a legkevésbé sem szeretnek? Igen, a hízás!
Ezért hozzám fordult, hogy segítsek. Szúrások NADA módszere szerint, közben stressz oldás kineziológiával történt.

14:55-15:10

A NADA és a Bach-virág cseppek pszichoterápiás hatása pánikbetegségben és alvászavarban

Völgyiné Zörgő Sára

 

Egyes országokban (pl. Ausztria) minden, egészségügyi jellegű végzettséggel rendelkező, szakember által végzett pszichológiai segítségnyújtás pszichoterápiának minősül. Magyarországon szigorú feltételekhez kötött pszichoterapeuta orvos vagy klinikai szakpszichológus végezhet terápiát. Az előadás 4 konkrét esetben mutatja be a NADA és a Bach-virág cseppek pszichoterápiás hatásait. Megtudhatjuk, hogy a NADA 5 pont mit adott az életükhöz.

Első eset: Egy 45 éves férfi, pánikbetegség tüneteivel fordult hozzám. Körülbelül 9 éve, második gyermekük születését követően 1 évvel, pánikbetegség tüneteit észlelte, majd orvoshoz fordult és pánikbetegséget diagnosztizáltak. Elmondása szerint, évek óta nem tud közösségbe járni, pl: továbbképzés, étterem, mozi, bevásárlás ...stb.

Belső remegés jön rá, el kezd izzadni, beszűkül a látótere. Nagyobb gyermekét nem képes moziba, cirkuszba vinni, iskolai ünnepségeken nagyon rövid időt vesz részt.

Kezelésében a NADA 5 pont szúrása és kiegészítésképpen személyre szabott Bach-virág keveréket készítettem. A 4. kezelést követően moziba vitte kislányát, szupermarketbe bátorkodott vásárolni.

Második eset: Krónikus székrekedés. Szűztea kapszula függőség alakult ki, így is 2-3 naponta sikerül teljesítenie. A NADA 5 pontos kezelést kapta.

Harmadik eset: alvási nehézségekkel, alvászavarral küzdő személyek NADA 5-pontos kezelésének eredményét mutatom be egy konkrét esetben, 3 éves nyomon követéssel.

15:10-15:30

Élelmiszerfüggőség kezelése Cérnabeültetéssel

Dr. Le Thuy Oanh

 

1.    Mi az Élelmiszerfüggőség? •    Az élelmiszerfüggők nem csak többet esznek, hanem nagy mennyiségben fogyasztanak különféle élelmiszereket és italokat
•    Az evésrohamok akár órákig is tarthatnak; •    Élelmiszerfüggőségről akkor beszélhetünk, ha legalább 6 hónapon keresztül hetente minimum kétszer folytat mértéktelen étkezést; •    Az ízek élvezete, az éhség és a telítettség érzése semmilyen szerepet nem játszik az ilyen kiadós étkezésekben; •    Nem tudják kontrollálni az étkezést, amit gyakran csak akkor hagynak abba, ha rosszul érzik magukat, vagy megfájdul a hasuk
2.    Élelmiszerfüggőség előfordulása •    Leginkébb fiatal felnőttkorban vagy középkorúaknál jelentkezik. Legtöbbjük túlsúlyosak, de vannak normál testalkatúak is
•    Becslések szerint a népesség 1-3 %-a élelmiszerfüggő

3.    Élelmiszerfüggőség tünetei; • Mértéktelenül és céltalanul óriási mennyiségű ételt kebelez be; •    Evési rohamok hetente legalább kétszer fordulnak elő
•    Páciensek általában titokban habzsolnak ; • Éhséget, sem jóllakottságot nem éreznek; •    Előfordulhat depresszió; 4.    Függőséget okozó élelmiszerek: •    Finomított szénhidrátok fogyasztása; •    Gyorsan felszívódó szénhidrátok ugyanazon agyi régiókra hatnak, mint amelyek a sóvárgást és a függőséget szabályozzák
•    Fruktóz-szirup és más élelmiszerek, magas cukor-, zsír-, és ízfokozó tartalommal rendelkeznek; •    Csokoládé ;

Függőséget okozó ételek (magas cukortartalma, megnöveli a cukorbetegség és az elhízás esélyét)•    Pattogatott kukorica ( Nagy mennyiségű adalékanyagai függőséget okozhatnak, kerüljük az előrecsomagolt, gyorsan elkészíthető kukoricát, rák kialakulásában is szerepet játszhat) •    Fagylalt (Mesterséges színezékben és ízfokozókban bővelkedő fagyikat fogyasztása nem javasolt, •    Kávé ( Magas koffeintartalma a függőség oka,  A hatóanyaga elindítja az agyban a dopamin felszabadítását –amely a boldogságérzetünkért felelős) •    Gyorskaja (A gyorséttermi élelmiszerek képesek olyan erős függőséget kialakítani, mint a heroin,  Megvonásuk a drogfüggőséghez hasonló tünetekkel jár)

15:30-16:00 KÁVÉSZÜNET
16:00-16:20

"Gyógyangol” – feszültségoldó, problémakezelő nyelvóra fülakupunktúrás addiktológiával

Kocsis Anikó

 

Hogyan tegyük vonzóvá magánpraxisunkat egy kis egészséges árukapcsolással és némi marketing szellemiséggel?

A fülakupunktúra remek kiegészítő eszköze sokféle terápiának, ezt tudjuk, de azért is érdemes társítani egy másik kezeléssel, netán szolgáltatással (például nyelvoktatással), mert manapság az embereknek időből van a legkevesebb.

Örök problémánk a motiváció is: „nem tudok segíteni, ha nem akarod!” Néhány marketingfogást ajánlok arra, hogy az „árukapcsolással” a motivációt is növeljük és a saját munkánkat is hatékonyabbá tegyük.

16:20-16:45

A NADA hatása veseelégtelenség, fülzúgás, magas vérnyomás, anyagcserezavar és pánikroham esetén

Dr. Hashimné Dobrai Annamária & Dr. Hashim Mohammed Sayed

 

Előadásomban 4 teljesen különböző esetet mutatok be, ahol a NADA 5 pontos kezelés hatására jó eredményeket értem el.

42 éves nő, súlyos vese problémával, magas kálium és Kreatínin és nagyon alacsony eGFR 21 szinttel (eGFR=Becsült Glomerulus Filtrációs Ráta). Nephrologus  a leletei alapján állapotát véglegesnek minősítette, majd pár éven belül dializálást helyezett kilátásba.
Előadásomból kiderül, hogy szigorú étrend betartásával és rendszeres NADA 5 pont szúrásával hogyan javultak az értékei és Nephrologusi kontrollnál hány százalékos javulást állapítottak meg.

62 éves nő súlyos pánikrohamokkal igen rossz ideg állapotban jelentkezett kivizsgálásra.
Sok nyugtató ellenére a rohamok epizodikusan újból és újból rátörtek. A vérnyomása időnként kiugró volt hiába szedett gyógyszert. NADA 5 pont szúrásával rohamosan javult az állapota.

42 éves nő, hatalmas túlsúllyal, 120 kg fölött. Igen magas vércukorszinttel, azzal keresett meg, hogy nem szeretne inzulint, de hát az állapota egyre romlik. Megbeszéltük, hogy mozognia és fogynia kell, másképp nincs esélye.  A térdei nagyon fájtak és ezért egyáltalán nem mozgott. A konyhában gurulós széken közlekedett, és persze sütött főzött és egyre többet evett. Szóval nem igen volt sok reménye ebből az ördögi körből kikerülni. Előadásomból megismerhetik, hogy a NADA 5 pont kezelése milyen eredményeket hozott.

23 éves fiatalember, 6 éve jobb füle folyamatosan zug, nem tud rendesen aludni, minden orvosi vizsgálaton túl esett, értágítós infúziók, fül orr gégészeti vizsgálatok se szeri, se száma. Senki nem tudott segíteni. NADA 5 pont szúrásának eredményeit mutatom be az előadásomban.

16:45-17:05

NADA és homeopátia hatása szemészeti betegségekben

Dr. Balázsovics Ágnes

 

Előadásomban három esetet mutatok be:   

•    2011-ben kolleganőmet kezeltem krónikus kötőhártya gyulladás miatt fül akupunktúrával, eredményesen

•    2014-ben hivatásos gépkocsi vezető páciensem herpeses szaruhártya gyulladását gyógyították a NADA pontok és  néhány immunpont  alkalmazása.

•    2014-ben  fiatal, neuroretinitises betegemet kezeltem homeopátiával jó eredménnyel.

17:05-17:10 A konferencia zárása

Előadók:

 • Dr. Balázsovics Ágnes
 • Dr. Czinege László
 • Dr. Hashimné Dobrai Annamária
 • prof. Dr. habil. Hegyi Gabriella MD.PhD.
 • Dr. Horváth Balázsné
 • Horváthné Mádi Veronika
 • Kocsis Anikó
 • Dr, Le Thuy Oanh
 • Oláh Annamária
 • Dr. Puskás László
 • Dr. Rideg Sándor
 • Sipos Ernő
 • Dr. Széchenyi István
 • Völgyiné Zörgő Sára

Vendégelőadók:

 • Honfi Bernadett dietetikus

_

"Köszönöm a lehetőséget, amellyel a FÜA magyarországi létezését-működését hivatalos szakmai fórumon megélhettem." (2014-es konferencia résztvevő)

REGISZTRÁCIÓS DÍJAK


A megadott részvételi díjak kávészüneti ellátást tartalmaznak ( kávé, üdítő, aprósütemények), amelynek díja külön tételként kerül a számlán feltüntetésre

 • Konferencia részvétel : 15.000 Ft/fő*
 • 3 fogásos ebéd a Szeged Vendéglőben   4.000 Ft/fő

Utaláshoz információ: Széchenyi Egészségközpont, 11742087-20076939 ( Közelmény rovatban FÜAKONF/2015 és a jelentkező nevét feltüntetve)

Regisztrációs feltételek:
A regisztráció a jelentkezési űrlap kitöltése és a részvételi díj utalásával együttesen érvényes. Csak a jelentkezési űrlap kitöltése nem jelent érvényes regisztrációt! Regisztrálok

"Köszönöm, hogy részt vehettem a konferencián. Rendkívül színvonalas volt. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne úgy eltölteni egy napot, hogy amellett, hogy sokat tanul, még kikapcsolódik is."

A részvételi díj tartalmazza:

•a részvételt a konferencián, a kiállítói terület megtekintését, program- és absztrakt füzetet, valamint kávészüneti ellátást.
•A kongresszus helyszínén ebédelési lehetőség biztosított. Igény esetén az ebédet kérjük szíveskedjen a regisztrációs díjon felül bejelölni.
•Kísérő személyek a tudományos programot nem látogathatják.

Regisztrálok

A KONGRESSZUS HELYSZÍNE


Danubius Hotel Gellért****
1111 Budapest, Szent Gellért tér 1.
Tel: 06-1-889-5500
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.danubiushotels.hu

TUDOMÁNYOS INFORMÁCIÓ


Dr. Széchenyi István
Széchenyi Egészségközpont
H-1068 Budapest, Benczúr u. 27.
Mobil: +36-30-2433932
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.szechenyi-kozpont.hu
www.tgyakademia.hu

TECHNIKAI INFORMÁCIÓ


Antal Zsuzsanna
Széchenyi Egészségközpont
H-1068 Budapest, Benczúr u. 27.
Mobil: +36-30-949-3756
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.tgyakademia.hu

Kiállítói-, szponzori, támogatói információ

A Fülakupunktúrás Addiktológusok III. Országos Konferencia helyszínén lehetőség van természetgyógyászattal kapcsolatos termékek kiállítására. További információért kérje tájékoztatónkat az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Regisztrálok