TANFOLYAMOK  KEZELÉSEK
 
 
 

Milyen napokon szokott lenni a tanfolyam és hol?

A tanfolyamokat Budapesten, hétvégeken (szombat, vasárnap)- tartjuk , a helyszín a jelentkezők létszámától függően változik. A jelentkezési határidő lezárásával a regisztrált hallgatóknak részletes tájékoztatót adunk az oktatás helyszínéről, időpontjáról stb.
 
Legközelebbi tanfolyam mikor indul?

Honlapunkon, a tanfolyamok menüpontban mindig elérhetőek az aktuális és a közeljövőben induló oktatási időpontok. Amennyiben regisztrálja magát a kedves érdeklődő, a Regisztrációs ablakban, úgy mindig elküldjük számára a legfrissebb időpontokat.
 
Lehetséges valamilyen részletfizetés?

Igen, de a regisztráció, azaz a jelentkezés a díj 50%-nak befizetésével történik. Amennyiben jelentkezni, regisztrálni szeretne a tanfolyamra kérjük, jelezze felénk e-mail-ben.
 
Milyen vizsgát kell tenni, árban benne van a vizsgadíj is, jegyzet,könyv...stb.?

Mint ahogy a honlapon is feltüntettük, ETI szakvizsgára felkészítőtanfolyamot tartunk, tehát a vizsgát az ETI-nél kell letenni. Akinek nincs előképzettsége - ahhoz, hogy működni tudjon - ezen felül rendelkeznie kell Egészségügyi Modul, és Természetgyógyászati Modul vizsgákkal.
Az ár nem tartalmaz jegyzetet, könyvet, stb. sem a vizsga díját,  de a leadott anyag pontosan követi az ETI vizsgakövetelményeit.
 
Milyen előképzettség szükséges?

A természetgyógyászati képzés iránt érdeklődők számára elmondhatjuk, hogy a természetgyógyászatról szóló 11/1997.(V.28.) NM rendelet értelmében minden természetgyógyásznak vizsgát kell tenni. Érettségi szükséges. A vizsgáztatást az Egészségügyi Továbbképző Intézet /ETI/ végzi. A vizsga három részből áll:

- egészségügyi modul,
- általános természetgyógyászati modul
- természetgyógyászati szakvizsga.

(Egészségügyi Központunkban az alap , azaz Egészségügyi- és Természetgyógyászati tanfolyamokon túl a Fülakupunktúrás Addiktológus és Kineziológus szakvizsgára felkészítő tanfolyam érhető el)

Az egészségügyi modul az anatómia, élettan, kórélettan ismeretekből áll. A második vizsga az általános természetgyógyászati ismereteket kéri számon, tehát az alternatív medicina mindes egyes ágának vagy módszerének a lényegét ismerni kell, a homeopátiától kezdve a kineziológián, fitoterápián, a különböző masszázsterápiákon át az energetikai területekig, filozófiai rendszerekig. Mindkettő írásbeli teszt. (A modulvizsgák sorrendje nem kötött, tehát tetszőlegesen lehet az egészségügyi vagy természetgyógyászati modult elsőként, vagy akár egyszerre letenni.). E két vizsga sikeres elvégzése után lehet letenni a kiválasztott természetgyógyászati ágból a vizsgát. (esetünkben a fülakupunktúrás addiktológus vagy kineziológus szakvizsgát)
 
Mit lehet tudni a szemináriumról?

A szemináriumra( sikerek és esetleges kudarcok okainak megbeszélése, feltárása,) és az ETI szakvizsgára felkészítő tanfolyam elvégzése UTÁN lehet jelentkezni. Mindazoknak ajánljuk, akik mélyebb szakmai tapasztalatot szeretnének szerezni a fülakupunktúrás addiktológia terén. Magyarországon, egyedüállóan csak a Széchenyi Egészségügyi Központban van erre lehetőség.
 
KEZELÉSEK
 
Hogyan történik a dohányzásról való leszoktatás?

Nemzetközileg eredményesen használt és elismert amerikai fülakupunktúrás módszert kínálunk a leszokni kívánók számára. A kezelés során a fül meghatározott pontjait stimuláljuk. Az ingerlés történhet steril tűvel, elektromos energiával, lézerfénnyel és kombináltan is (tű+elektromos energia). Az első kezelés során a klienssel közösen megfogalmazzuk a dohányzás előnyeit, a látszólagos előnyeit is és káros hatásait. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy nem akaraterőre, hanem csak egy eltökélt szándékra van szükség a sikeres leszokáshoz.
 
Mit jelent, hogy a szokásfüggőséget is kezelik más eljárásokkal szemben?

A dohányosoknak általában két típusú függést kell leküzdeniük, ebből az egyik pszichológiai. A dohányzás segít elviselni a feszültséget, a stresszt, támaszt nyújt a feszültség, a szorongás, a várakozás pillanataiban. Ezért élik meg oly nehezen a dohányosok a cigarettáról való leszokás időszakát, ezért tűnhet az élet sokszor kilátástalannak cigaretta nélkül.. Különböző pszichológiai módszerek, - pl. relaxációs technikák (autogén tréning), légzőgyakorlatok- alkalmazásával megtanítjuk klienseinket arra, hogyan kerekedjenek felül ezeken a helyzeteken. Az itt elsajátítottakat életük során bármikor, feszült ill. stresszhelyzetben hasznosítani tudják.
 
Mit jelent a stresszoldás?

A fülakupunktúrás kezelés kiválóan alkalmazató félelem, szorongás, feszültség- ill. stresszoldásra is. Felmerülő panaszok: „feszült vagyok”, „túlzottan pörgök”, „versenypályának érzem az életet, ahol minden pillanatban teljesítenem kell”, „nem alszom jól”, „gyakran felébredek és fáradtan kelek”, stb. (lásd még fülakupunktúrás pontok hatásai és autogén tréning)
 
Hány alaklom szükéges?

Mi nem határozunk meg előre kezelés-számot, minden kezelés személyreszabott így pénztárca-kímélő is egyben. Mivel nincs két egyforma kliens, úgy nincs két egyforma kezelés sem. Nem elhanyagolható szempont, hogy hány szál cigarettát szív naponta, mindezt hány éve teszi, mennyire MOTIVÁLT, egyáltalán motivált-e a dohányzás abbahagyásában és mennyire tartja be a leszoktatási tréningünk praktikus tanácsait. Általában elmondható, hogy 3 és 7 alkalom között kifejezetten erős dohányosoknak sikerült leszokni elvonási tünetek és nikotinéhség nélkül. Természetesen könnyebb helyzetben vannak azok, akik napi egy doboz alatti cigarettát szívnak, esetenként 1-2 alkalom is eredményes lehet.
 
Kell-e hozni félig elszívott cigarettát?

Nem, nem kell hozni.
 
Mennyi időt vesz igénybe a kezelés?

Egy kezelés kb 45-60 percig tart.
 
Vannak-e mellékhatásai?

Semmilyen negatív mellékhatása nincs a kezelésnek, viszont igen sok pozitív hatásról tudunk beszámolni. Részletesen itt >>>…
 
Jó néhány kiló felesleggel rendelkezem. Szeretnék fogyókúrázni és kérdezem, hogy tudnak-e ebben segíteni?
 
Kiváló eredményeket lehet elérni a fogyókúrában a fülakupunktúra segítségével. Elsősorban méregtelenítjük a szervezetet, amelytől energetikusabbak leszünk még annak ellenére is, hogy diétát tartunk be. Ezzel egyidejűleg  csökkentjük az étvágyat és a diétával járó feszültséget, ugyanis a vegetatív idegrendszer egyensúlyát állítjuk helyre . A kínai szemlélet szerint az energetikai diszharmóniát szüntetjük meg. És nem utolsó sorban a szokás-függőséget elimináljuk, azaz a jól működő káros magatartás- formákat (nassolás) kioltjuk.
 
Fáj-e a kezelés?

A fülakupunktúrás pontok, amikor aktívak, igenis érzékenyek lehetnek. Hogy kinek mennyire fáj, az egyénenként változik, a személyes fájdalomküszöb függvényében.  Légzés- és egyéb technikával az említett érzékenység (kis fájdalom) jelentősen csökkenthető.Szerencsére azoknak is tudunk segíteni akik „félnek” a tűtől, ugyanis elektro-akupunktúrás készülékkel vagy akár gyógynövényes fülmaggal is stimulálható a megfelelő pont.
 

KÖNYV
 
" A könyv jól sikerült, de nagyszerű lenne, ha  a külső fülön meg tudná nevezni a pontokat ( minden egyes képen) és természetesen a pontok funkcióit is, továbbá, hogy milyen tűt kell használni..."
 
Üdvözlettel:
 
K.S, Svédország
 
" Köszönöm szépen a visszajelzést és úgy érzem, hogy könnyű dolgom van a megválaszolásra, ugyanis a könyvem 12. és 114. oldalon olvasható a kérdéseire válasz.
Tehát az akupunktúrás pontokat kezelhetjük fülakupunktúrás tűvel, tartós tűvel, ASP-vel, gyógynövénymaggal, mágnesgolyóval, lézerrel, elektromos impulzussal, stb.
A pontok neve szándékosan nincs feltüntetve, ugyanis egyrész nem a név hat, hanem a pontos lokalizáció, másrészt különböző rendszerekben ugyanaz a pont más-más néven szerepelhet. Az előzetes piackutatás és a visszaigazolt vélemények alapján gyakorlott és kezdő szakemberek is könnyen megtalálják a különböző betegségekre szánt kezelenő pontokat.
Ugyanakkor nem rejtett szándékom, célom az is volt, hogy az elmélyült tudás érdekében felkeltsem az érdeklődést, a vágyat. Tehát aki szeretné tudni a pontok nevét és jelentését, ( amely természetesen gyakorlás során a fejünkben végleges térképpé alakulhat), azok számára készült a világon egyedülálló, 191 pontot tartalmazó fültérkép és a jelentést leíró, kiegészítő füzet. Valamint bárkit szívesen látunk képzéseinken és szívesen megyünk előadást tartani."
Dr. Széchenyi István