6th International Conference and Expo on Acupuncture and Oriental Medicine, Las Vegas, April 18-19, 2018

 


 

9th International Symposium on Auriculotherapy, Singapore, 10–12 August 2017

 


 

 

Shenzhou Open University of Traditional Chinese Medicine, 22-23 October, 2016

 


 

 • 2nd Mediterranean Congress on Auricular Neuromodulation/ MECAN 2016, Sassari, Italy

 


 • AMAL: 2 napos szeminárium: Auriculoterápia elmélete és gyakorlata, 2016. május 7-8, Genova, Olaszország

 

 


 • 5th International Conference on Image Medicine and TCM, 3rd and 4th October 2015, Bratislava

 


 

 • AMAL: Convegno su Cefalee e nevralgie facciali in Medicina Integrata, Genova, 23-24 Maggio 2015

Dr. Széchenyi István örömmel tett eleget az AMAL (Associazione Scientifica per la Ricerca e lo Sviluppo della Medicina Tradizionale Cinese e delle Bioterapie) elnöke általi felkérésnek. A St. Martin Kórház és a Genovai Orvostudományi Egyetem Neurológiai Tanszékének Aulájában kétnapos kongresszus keretében számos érdekes előadást halhattak. Dr. Széchenyi István 4 dokumentált esetet ismetett annak jegyében, hogy milyen széles körben tapasztalható és alkalmazható a fülakupunktúra azonnali (neurológia, reumatológia, endokrinológia) terápiás hatása. Egy „Befagyott váll”, „Tetraplégia”, egy Pajzsmirigy túlműködés és egy „Fejfájás/migrén” eseteket ismertetett a nyugati (labor,EKG, MRI, stb)- és keleti medicina(meridián-diagnosztika) dokumentált nyomon követésével. Az olasz szakembereknek sok újdonságot, nekünk nagy sikert hozott ez a kongresszus.

 

 


 • 1st Mediterranean Congress on Auricular Neuromodulation/ MECAN 2014

MECAN20144-6 September 2014, Divani Caravel Hotel, Athens, Greece

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mecan Thyroid

 


 •  

 • MAGYAR AKUPUNKTÚRÁS ORVOSOK TÁRSASÁGA XXIX. KONGRESSZUSA, valamint VII. SINO-MAGYAR ORVOSI FÓRUM

MAOT2014

Siófok, Hotel Azúr*****, 2014. szeptember 6-7.

"Szoftlézeres auriculotherápia stressz-szint csökkentő hatásának vizsgálata (randomizált, placebo-kontrollált, kettős-vak kísérlet)"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 •  

 • MAGYAR AKUPUNKTÚRÁS ORVOSOK TÁRSASÁGA XXVIII. KONGRESSZUSA, valamint VI. SINO-MAGYAR ORVOSI FÓRUM

Budapest, Novotel Budapest Centrum Hotel - 2013. szeptember 28-29.

 

 

 

 • Stressz és FÜA

  1.  Az auriculoterápia prolaktin-szint csökkentő hatásának igazolása laborvizsgálat és meridián-diagnosztika segítségével

  -     Innovatínv– pilot kísérlet: kettős vak, kontrollált, randomizált kutatás -


A keleti orvoslás pontrendszerének kezelésével/mérésével és a nyugati medicina laboratóriumi eredményével bizonyítottuk, hogy a serum prolaktin-szint azonnal csökkenthető, következésképpen akár az elhúzódó stressz okozta ártalmak is megelőzhetőek: mint nyugtalanság, idegesség, álmatlanság. Ez a szemlélet a megelőzésben/egészségmegőrzésben nagyon fontos, ugyanis lehet, hogy még nincs tünet és nincs panasz, de már műszeres méréssel kimutatható az a változás, amely a továbbiakban pszichoszomatikus betegségként manifesztálódhat. Ezután, bár a laboratóriumi leletek lehetnek még mindig negatívak, mégis: szorongás vagy pánik, migrén, emésztési, szexuális zavarok alakulhatnak ki. A következő szakaszban a szervezet pszichoszomatikus betegségeket produkál. Az immunrendszer adaptációját gyengíti a stresszes állapot, amelynek: gyomorfekély, nyombélfekély, magas vérnyomás, szívinfarktus, cukorbetegség, allergia, asztma, hajhullás, menstruációs zavarok, meddőség, impotencia, daganatos megbetegedés is lehet a következménye.
A kutatás témája az 5 pontos (NADA) fülakupunktúrás kezelés hatása, amelyet a laborvizsgálat (serum prolaktin-szint) egészített ki.  A hagyományos kínai orvoslás végpontrendszere(12 fő meridián kezdő – illetve végpontjai) mérésével, a bőr vezető-képesség változásának nyomon követésével történt.

 

 • Pajzsmirigy funkció eltérés diagnosztikája, terápiája és követése MeriDiM® készülékkel és fülakupunktúra alkalmazásávalPajzsmirigy nyomonkövetés

 

 

 

Az előadás egy konkrét eseten laborleletekkel dokumentálva mutatja be, hogy a pajzsmirigy funkció zavarai kezelhetőek akupunktúrával, amely adott esetben alternatívát jelenthet a gyógyszerkezeléssel és/vagy műtéti beavatkozással szemben, illetve párhuzamosan kiegészítheti azt. A folyamatok feltérképezése, nyomon követése, dokumentációja egyrészt rutin klinikai betegvizsgálattal illetve meridián-diagnosztikával, másrészt laborvizsgálattal történt.

 

 

 

 


 

Fülakupunktúrás Addiktológus Konferencia, 2013.03.23., Budapest

 

 • Tények és tévhitek, hiedelmek a NADA-ról Magyarországon

Dr. Széchenyi István

A munkám során gyakran találkoztam olyan ellentétes és megalapozatlan információkkal, amelyek miatt, úgy éreztem, hogy beszélni kell a NADA protokoll tényeiről és a körülötte kialakult tévhitekről, hiedelmekről.
Miért fontos ez? Szükségesnek tartom, hogy a téma iránt érdeklődők „tiszta forrásból” értesüljenek a NADA-protokollról. Csak
a helyes lokalizációval és szúrásiránnyal végzett kezelés esetén várhatjuk el mindazon hatást, amelyet a NADA protokollként kidolgozott.
Ellenkező esetben úgy a kezelő, mind a kliens csalódott lesz, és helytelen vélemény alakulhat ki a fülakupunktúra hatásáról, alkalmazási
területeiről.
Előadásomban igyekszem bemutatni a „vadhajtásokat” és azok „gyökereit”, hogy miből is képesek táplálkozni.

 

 • Az akudetox aktualitása


Dr. Széchenyi István


A médiában is egyre többet hallunk az alkohol, drog, dohányzás, szerencsejáték és internetfüggőség és legújabban a Facebook-függőség: azaz széles társadalmi rétegeket érintő, súlyos következményekkel járó függőségekről. A statisztikai adatok pedig riasztóak. Egyre aktuálisabb lenne az akudetox kezelés széles körben való alkalmazása. De ugyanitt említhetjük a stressz okozta ártalmakat, amely számtalan betegség forrása. A külső körülmények mennyire teszik lehetővé a NADA protokoll széles körű alkalmazását?

 • Krízisintervenció és a NADA protokoll. Stressz kutatás előzetes eredményei


Dr. Széchenyi István

(Fülakupunktúra szerepe a krízisintervencióban a  klinikai gyakorlat és a nemzetközi kitekintés tükrében.)

20. éve gyakorlom és tanítom a fülakupunktúrát, ezen belül a Fülakupunktúrás Addiktológiát is orvosoknak és természetgyógyászoknak.

Úgy a klinikai gyakorlatomban, mind oktatás közben a hallgatóim saját élményű beszámolói és esettanulmányai alapján szeretném bemutatni ( felhívni a figyelmet), hogy bárki kerülhet krízishelyzetbe, amikor is azonnali, gyors, hatékony segítségre van szükség.
A nemzetközi irodalmi adatoknak megfelelően és a klinikai gyakorlat szerint is, nagyméretű tragédiák, katasztrófák esetén a fülakupunktúra azonnali terápiás segítség lehet.

 


 

ICMART 2012, Athén


Az idei ICMART kongresszus kiemelt hangsúlyt helyezett az integratív orvoslásra.
Több előadás bizonyította a modern és a tradicionális medicina szoros kapcsolatát. A vizsgálati módszerek vonatkozásában főként az MRI , EEG , Holter ill. ABPM kontroll mellett folytatott tanulmányok eredményeiről láthattunk pozitív eredményeket. Az akupunktúra diagnosztikájában és a kezelés élettani hatásának követésében a  szívfrekvencia variábilitás jelentőségét emelte ki több kutató. Nagy érdeklődés mellett számoltak be eredményeikről az un. nem tradicionális akupunktúrát gyakorló kollégák is. A biomechanikai ill. szegmentalis akupunktura a meridiánok direkt anatómiai vetületében közelíti meg a funkciózavart a kezelésnél pedig főként a metamer kapcsolatokra és a miofasciális pályákra koncentrál. A gyakorlati FOST (Functional Orthopedic Stimulation Therapy ) eredmények alátámasztották az irányzat elméleti hátterét. A mikrorendszerek alkalmazásában a fülakupunktúra diagnosztikus és terápiás hatékonysága egyértelműen igazolódott. Bármely megközelítésben elengedhetetlen azonban az aktív zónák, pontok azonosítása. A pusztán topografiai, theoretikus ponthasználat eredményessége messze elmarad a célzott kezelések mögött. Az élettani mozgások és alapfunkciók kapcsolatát vizsgálók felhívták a figyelmet a páciensek tartási, izületi mozgásainak megfigyelésére. A tapasztalt izomtónus eloszlási mintázat értékes támpontként szolgálhat. Fentiek mellett természetesen a TCM diagnosztikai algoritmus elemei is napirendre kerültek. Különösen értékes értelmezést kaptunk a pulzusdiagnosztika nyújtotta lehetőségekről.
A klinikum szempontjából consensus alakult ki az akupunktúra rendkívül széleskörű alkalmazási lehetőségét illetően. Gyakorlatilag minden klinikai szakirányban - így a cosmetologiában is - sikerrel alkalmazható. Ennek feltétele  a funkcionális szemléletű orvosok igényes képzése, amivel külön szekció foglalkozott a kongresszus zárónapján. Az európai és keleti orvosi hagyományok mentén egyszerű, hatékony, sikeres orvoslás gyakorlása érhető el. Jó utat, örömteli tanulást !
A következő ICMART kongresszus könnyen elérhető helyszínen, Bécsben kerül megrendezésre !

Budapest, 2012.05.28.

Dr. Valki Ferenc Dániel

orvos-természetgyógyász

A prezentáció angol nyelven ide kattintva tekintehtő meg.